Virtuaalivaluuttojen verotus – Lyhyt opas

Haluatko lisätietoja miten virtuaalivaluutat verotetaan suomessa? Listaamme myös verotukseen käytettäviä työkaluja tälle sivulle. Suomessa kryptot eli virtuaalivaluutat verotetaan pääomatulona, 30 000€ tuottoon asti veroprosentti on 30% ja ylimenevältä osuudelta maksetaan 34% vero. Kryptojen verotuksessa tulee myös huomioida vähennykset joita ovat hankinta/säilytyskulut sekä voitot/tappiot aina virtuaalivaluuttojen myynnin yhteydessä. Tuleeko sinulla useita tapahtumia vuositasolla? Tutustu DIVLY:n työkaluun johon voit yhdistää oman kryptolompakkosi ja se laskee verot puolestasi valmiiksi veroilmoitukseksi alkaen 49 eurolla (150 transaktiota) tähänkin on olemassa edullisempi vaihtoehto nimeltään Koinly jossa 100 transaktiota maksaa 39 euroa.

Virtuaalivaluutta – Verojen laskenta

Virutaalivaluuttojen kohdalla kannattaa joko tehdä taulukko jossa lisätä ostohinnan, ostokulut, myyntihinnan ja myyntikulut sekä voitto/tappio osuuden kätevästi aina valuutta kohtaisesti näin saat helposti ylläpidettävän taulukon josta on nopea laskea verot sekä vähennykset tai sitten käyttää valmiita työkaluja joita tarjoaa Divlyn lisäksi myös kryptopörssit, jotka tarjoavat työkalun jonka avulla voit katsoa koko vuoden tilastojasi kätevästi taulukossa ja laskea näin verot helposti sekä nopeasti.

Lisää ohjeita löydät myös verottajan kotisivuilta, pääset sinne tästä. Meiltä löytyy myös Discord kanava jossa keskustellaan kryptoista, voit kysyä verotukseen liittyvistä asioista kanavallamme.

Sivustomme käyttää evästeitä